Gå direkt till innehåll
Filmkonserten Harry Potter och Hemligheternas Kammare™ på Malmö Live i höst, med Malmö SymfoniOrkester
Filmkonserten Harry Potter och Hemligheternas Kammare™ på Malmö Live i höst, med Malmö SymfoniOrkester

Pressmeddelande -

Filmkonserten Harry Potter och Hemligheternas Kammare™ med MSO på Malmö Live i höst

Alla Harry Potter-fans kan glädjas för nu är det klart med ännu en magisk filmkonsert på Malmö Live. Torsdag, fredag och lördag 25, 26 och 27 oktober framför Malmö SymfoniOrkester John Williams oförglömliga filmmusik live samtidigt som Harry Potter och Hemligheternas Kammare™, den andra filmen i serien, visas i HD-kvalitet på konsertsalens stora filmduk. Musik, magi och film smälter samman till en förtrollande föreställning.

I Harry Potter och Hemligheternas Kammare™ får äventyret vingar, med flygande bilar, fientliga träd och en mystisk husalv som dyker upp för att varna Harry Potter. På Hogwarts väntar ett nervpirrande och hårt skolår för Ron, Hermione och Harry. Ett år som inleds med en bloddrypande varning om att porten till Hemligheternas Kammare har börjat öppna sig. För att kunna rädda Hogwarts krävs stort mod av Ron, Hermione och Harry – och inte minst deras samladekunskaper i magi.

Filmen visas med engelskt tal och svensk undertext och den rekommenderas från 11 år.
Filmkonserten Harry Potter och Hemligheternas kammare™ presenteras av Hus, CineConcert och Warner Bros. Consumer Products i samarbete med Malmö Live Konserthus och Malmö SymfoniOrkester.

- Det är riktigt roligt att vi kan erbjuda ännu en Harry Potter-filmkonsert, säger Jesper Larsson, VD för Malmö Live Konserthus. Fjorårets publik var mer än nöjd, biljettrycket stort och därför känns det särskilt bra att vi denna gång kan erbjuda fler föreställningar. Konserter som dessa ökar också möjligheten för oss att nå ut till en målgrupp som kanske inte annars skulle hitta fram till en symfoniorkester.

De tre filmkonserterna får något olika inramning. Inför fredagens kvällskonsert arrangeras en Harry Potter-After Work som säkert kommer att bli speciell både för magiker och en och annan mugglare, medan lördagens eftermiddagskonsert däremot blir mer av en familjeföreställning.

Biljetterna släpps på onsdag 28 mars kl 12:00 på malmolive.se

Ämnen

Regioner


Om Malmö Live Konserthus

Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad. Bolaget profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. I Malmö Lives verksamhet ingår Malmö SymfoniOrkester, arrangemang och konsert, mötesplatsen och ett kulturpolitiskt program. Med ett nittiotal musiker från olika delar av världen, tillsammans med en utvecklad konsert- och kulturverksamhet är Malmö Live Konserthus en plats att mötas gränsöverskridande genom musiken.

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats