Gå direkt till innehåll
Förra årets "Julstämning" i Malmö Live Konserthus
Förra årets "Julstämning" i Malmö Live Konserthus

Pressmeddelande -

​Ett digert julbord av evenemang på Malmö Live

Jul och nyår står runt hörnet och med det kommer en kavalkad av högklassiga evenemang på Malmö Live. Först ut är Erik Haags och Lotta Lundbergs bejublade "Alla kan äta julbord". De fina traditionerna "Julstämning för familjen" och ”Nyårskonsert” återkommer innan julen dansas ut med en valsgala på trettondagsafton.

Erik Haags och Lotta Lundbergs hyllade julshow "Alla kan äta julbord" är inne på sitt fjärde år och kommer äntligen till Malmö. Och på Malmö Live blir det dessutom en anpassad skånsk variant.

- De regionala skillnaderna i vår matkultur märks extra tydligt på julbordet som ju representerar den mest traditionella maten vi har. Och det skånska julbordet spelar i en helt egen liga jämfört med resten av landets alla julbord, säger Lotta Lundberg

Precis som förra året kommer "Julstämning för familjen" tillbaka. I år är Sanna Persson Halapi (”HippHipp!”, ”I Anneli”, ”Mysteriet på Greveholm”) julvärd och tillsammans med dirigent Alexander Hanson och en 170 röster stark kör från Lars-Erik Larsson-gymnasiet är de garanter för en tindrande afton i konsertsalen. Musiken är hämtad från bl a "Karl-Bertil Jonsson Julafton" och "Nötknäpparen". Temat som inspirerat föreställningen är "Jul med tomten och tomtens bror", en illustrerad barnbok av Pernilla Stalfeldt.

- Jag läste Pernillas bok med min egen son och tyckte att den var så himla rolig. Mycket med julen ska vara så fint och härligt hela tiden. Så kommer den här tomtefiguren som är helt tvärtom, slarvig och lite elak. Det blir en skön kontrast till allt det underbara med julen. Sen har vi en fantastisk komiker i Sanna Persson Halapi som kan gestalta det hela, så det ser jag fram emot, säger Katarina Sörenson Palm, regissör för "Julstämning för familjen".

Nyårskonsert och valsgala

2017 avslutas sedan med en sprakande nyårskonsert under ledning av Anna-Lena Brundin som värd och Patrik Ringborg som dirigent. Tillsammans med MSO, tenorstjärnan Bror Magnus Tødenes och mezzosopranen Jenny Carlstedt blir konserten det bästa sättet att inleda nyårsfirandet

I fjorton år har österrikiske dirigenten från Wiener Philharmoniker Rainer Honeck kommit till Malmö för en valsgala på trettondagsafton, och början på nästa år blir inget undantag. Musiken går i samma stil som nyårskonserten i Wien och presentatör är Marianne Mörck. Efter konserten blir det dans i Malmö Lives foajé, ett uppskattat och populärt inslag genom åren. 

ALLA KAN ÄTA "SKÅNSKT" JULBORD

MED LOTTA LUNDGREN OCH ERIK HAAG

20.00 ONS 13 DEC

20.00 TOR 14 DEC

20.00 FRE 15 DEC

Julstämning för familjen - Jul med tomten och tomtens bror

DECEMBER 15 FREDAG 19.00

DECEMBER 16 LÖRDAG 11.00 N 13.00 N 15.00

DECEMBER 17 SÖNDAG 13.00 15.00 18.00

Nyårskonsert 31/12

14.00 SÖN 31 DEC

17.00 SÖN 31 DEC

VALSGALA 2018

18.00 FRE 5 JAN

Ämnen

Regioner



Om Malmö Live Konserthus

Malmö Live med Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag till Malmö stad. Bolaget profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. I verksamheten ingår Malmö SymfoniOrkester, arrangemang och konsert, mötesplatsen samt kulturpolitiskt program. Med ett nittiotal musiker från olika delar av världen, tillsammans med en utvecklad konsert- och kulturverksamhet är Malmö Live Konserthus en plats att mötas gränsöverskridande genom musiken.

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats