Gå direkt till innehåll
​Dag Hammarskjöld inspirerar till meditationskonsert på Malmö Live i höst

Pressmeddelande -

​Dag Hammarskjöld inspirerar till meditationskonsert på Malmö Live i höst

19 oktober öppnar Malmö Live Konserthus upp Kuben för en meditationskonsert i Dag Hammarskjölds anda betitlad "Förstå - genom stillhet, handla - ur stillhet, vinna - i stillhet". Startpunkten för konserten är en timmes frivillig tystnad, som sedan sömlöst övergår i en 60 minuters konsert. I centrum står vokalensemblen Voices of Scandinavia under ledning av dirigenten Robert Bennesh och programmet består av verk av bland andra Arvo Pärt, Vivanco och Philip Glass.

Meditationskonserten är en del av den större serien "PAUS" på Malmö Live Konserthus, som syftar till att skapa ögonblick av stillhet, eftertanke och återhämtning för den moderna människan – genom musik, konst och ljudbilder. Bland annat har det arrangerats flera välbesökta morgonkonserter

– Framgången har nog berott på att vi bland annat arbetat med udda tider, programsättning och genom att ge publiken mer frihet i rummet. På så sätt tror jag vi sänkt trösklarna och skapat en nyfikenhet för den här typen av upplevelser, säger Karin Karlsson, programchef på Malmö Live Konserthus.

Konsertens titel, "Förstå - genom stillhet, handla - ur stillhet, vinna - i stillhet", är hämtat från Dag Hammarskjölds bok "Vägmärken" som släpptes 1963. "Vägmärken" består av aforismer, haikus och självbiografiska notiser och är ständigt aktuell, inte minst nu i samband med FN:s säkerhetsråds besök till Dag Hammarskölds Backåkra på Österlen den 22 april.

– Dag Hammarskjöld är en intressant person, framförallt genom sitt arbete som FN:s generalsekreterare, men även för hans bok, och för oss är det ju också intressant att Malmö Live Konserthus ligger på Dag Hammarskjölds plats, säger Karin Karlsson.

Biljetterna till meditationskonserten släpps tisdag den 24 april kl 12.00 på malmolive.se, och kan även köpas på Malmö Lives biljettcenter vid sedvanliga öppettider.

VAD: Meditationskonsert: Förstå - genom stillhet, handla - ur stillhet, vinna - i stillhet.
MEDVERKANDE: Vokalensemblen VOS, Dirigent Robert Bennesh
NÄR: 19 oktober 2018 kl 19.00, dörrarna öppnas kl 18.00
VAR: Kuben, Malmö Live Konserthus
BILJETTER: Biljettsläpp 24 april kl 12.00 på malmolive.se samt Malmö Live Konserthus biljettcenter (vid Dag Hammarskjölds Torg) vid sedvanliga öppettider.

Övriga konserter i PAUS-serien:
4 sep: Morgonkonsert Samarr. Plan B, Majken kl 8.30-9 ,Stora Konsertsalen
26 sep: Morgonkonsert Matti Bye & Lau Lau kl 8.15-8:45, Stora Konsertsalen
17 okt: Morgonkonsert Lena Pettersson, harpa och Malin Byström, violin kl 8.15-8:45, Stora Konsertsalen
5 dec: Morgonkonsert kören Voices Of Scandinavia kl 8.15-8.45, Stora Konsertsalen

Ämnen

Kategorier

Regioner



Om Malmö Live Konserthus

Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad. Bolaget profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. I Malmö Lives verksamhet ingår Malmö SymfoniOrkester, arrangemang och konsert, mötesplatsen och ett kulturpolitiskt program. Med ett nittiotal musiker från olika delar av världen, tillsammans med en utvecklad konsert- och kulturverksamhet är Malmö Live Konserthus en plats att mötas gränsöverskridande genom musiken.

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats