Gå direkt till innehåll
​Bob Hund byter frontfigur för en kväll i ambitiös skivomslagskonsert

Pressmeddelande -

​Bob Hund byter frontfigur för en kväll i ambitiös skivomslagskonsert

Martin Kann är Bob Hunds sjunde medlem som alltid lurat i faggorna. 31 augusti blir han bandets frontfigur för en kväll med hög ambitionsnivå. Bandets skivomslag avhandlas och bandets musik sätts blir symfonisk med ett helt nytt verk av Martina Tomner.

31 augusti är kvällen då symfoniorkesterns klanger och PowerPoint-presentationens ädla disciplin förenas i fulländad symbios. Då sätter Bob Hund & Martin Kann tillsammans med Malmö SymfoniOrkester upp "Klassisk Skivomslagskonsert" på Malmö Live. Med en månad kvar till konserten kan vi nu avslöja mer om innehållet för denna unika afton.


MARTIN KANN TÄVLAR OM STRÅLKASTARLJUSET MED THOMAS ÖBERG

Storyn för konserten bygger på bandets sjunde medlem Martin Kann, som bland annat illustrerat Bob Hunds logo, den rökande hunden. Kann lovar att efter bästa förmåga ge exempel på det "osunda förnuft" som ligger bakom 25 års formgivning för bandet, med betoning på de 12 olika skivomslagen.

-Det känns superkul att bli frontfigur för en dag! Jag är dock väldigt ödmjuk inför det här påhittet. Att få en syl i vädret på en scen tillsammans med Thomas Öberg kommer att bli en utmaning i klass med en månlandning. I övrigt är jag lyckligt lottad. Att sätta sitt eget ansikte på skivomslag borde alla formgivare göra, förklarar Kann, med tydlig hänvisning till Bob Hund-skivan från 1996, "Omslag: Martin Kann".


MALMÖTONSÄTTARE GÖR KONSTMUSIK AV "TRALALA LILLA MOLNTUSS"

Med utgångspunkt i Bob Hunds hit från 1998 "Tralala lilla molntuss..." (från albumet "Jag rear ut min själ! Allt ska bort!!"), har tonsättaren Martina Tomner skapat det drygt åtta minuter långa verket "Molnformationer".

- Det finns så mycket i den låten som går att göra igenkännbart. Rent konkret så tar jag olika teman i låten och föreställde mig dem som olika molnformationer, till exempel slöjmoln, säger tonsättaren Tomner, som inte är obekant med publiken på Malmö Live. När hennes verk "...was hast du meinem schlaf zu sagen?” framfördes på Malmö Live Konserthus i januari 2018 skrev Sydsvenskans recensent Carlhåkan Larsén att ”Tomner tog plats bland giganterna”.

-Just det verket är lite besläktat med "Molnformationer" i det att jag tar ett citat eller ett tema och leker med det, förklarar Tomner.

Uppdraget att tolka något ur Bob Hunds katalog fick Tomner av Malmö Live Konserthus programchef Karin Karlsson.

- Vi vill lyfta fram den symfoniska musiken, vår egen orkester och en talangfull och ung tonsättare från Malmö, och samtidigt förhoppningsvis göra ett avtryck i Bob Hunds fantastiska låtkatalog och skapa ett spännande minnesmärke över vårt Bob Hund-år, säger Karin Karlsson.


NYA ARRANGEMANG OCH KONSTUTSTÄLLNING

Tolv låtar har valts ut för att illustrera de 12 album som bandet släppt under dess 25-åriga existens. Calle Rasmusson och Ann-Sofie Söderkvist som bidrog till i Malmö Live Konserthus succé "…har du sett världen" samt Martin Gjerstad och Carin Bartosch Edström har arrangerat de 12 låtarna. Till konserten kommer också erkände norske dirigenten Ingar Bergby för att leda Malmö SymfoniOrkester. Teaterregissören och malmöiten Anna Novovic regisserar musikföreställningen. I samband med konserten kommer även ett 30-tal av Bob Hunds skivomslag att hängas upp i storformat. Tavlorna går att se på första våningen inne på Malmö Live Konserthus fram till årsskiftet

-Eftersom vi lägger ner så oerhört mycket jobb och energi på denna enda kväll så hoppas vi att ni verkligen, verkligen, verkligen förstår att vi aldrig, aldrig, aldrig kommer att göra detta igen... kanske, hälsar sångaren Thomas Öberg.


FÅTAL BILJETTER KVAR

Konserten är det tredje stora evenemanget i konsertserien ”Fan-tastiskt!! – 365 dagar med Bob Hund på Malmö Live”. Det första var det slutsålda återuppförandet av bandets konsert på Hultsfred 1993 - ”Bob Hund - 25 år bakåt och 125 år framåt”. Det andra var den ambitiösa minifestivalen "Tolkningsföreträde" med bland andra ShitKid och Frida Hyvönen. Det finns fortfarande ett fåtal biljetter kvar till "Klassisk Skivomslagskonsert" och dessa går att köpa på malmolive.se samt på Malmö Lives biljettcenter vid sedvanliga öppettider.

BOB HUND & MARTIN KANN FEAT. MSO 
NÄR: Fredag 31 augusti kl 19.00
VAR: Konsertsalen, Malmö Live Konserthus
BILJETTER: Går att köpa på malmolive.se samt Malmö Live Konserthus biljettcenter vid sedvanliga öppettider.
PRIS: 100-595 KR

Kontaktperson
Karin Karlsson
Programchef Malmö Live Konserthus
0709-34 13 94 karin.karlsson@malmolive.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med över 800 konserter och arrangemang om året på 7 olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO), med ett 90-tal musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work, experimentella musikrummet Okiinami för barn, och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB som är ett helägt dotterbolag till Malmö stad.
Läs mer på malmolive.se

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats