Gå direkt till innehåll
Bli en del av Malmö SymfoniOrkester – genom Virtual Reality

Pressmeddelande -

Bli en del av Malmö SymfoniOrkester – genom Virtual Reality

På Seniormässan den 9-11 maj får mässbesökare prova på hur det känns att spela i Malmö SymfoniOrkester. Med hjälp av Virtual Reality är det nu möjligt att ta plats mitt i orkestern på Malmö Lives scen!

– Det är en unik chans att uppleva musikens kraft inifrån. Du får komma riktigt nära den symfoniska musiken – som om det var du själv som utövade den, säger Björn Lovén, orkesterchef för MSO.

Seniormässans besökare får uppleva Malmötonsättaren Rolf Martinssons verk Tour de force dirigerad av den ryske dirigenten Stanislav Kochanovsky i 360 grader. Rolf Martinsson erhöll nyligen Sveriges främsta tonsättarpris, det stora Christ Johnson-priset.

VR-filmen är gjord av Michael Wall som är flerfaldigt prisbelönad för sina 360-graders produktioner, både nationellt och internationellt. Michael Walls kortfilmsdokumentär i virtual reality, Sepsis, har bland annat vunnit HIIDA Hollywood International Independent Documentary Awards, Los Angeles Independent Film Festival Awards och Calcutta International Cult Film Festival för ”Bästa Virtual reality-film”.

Under mässans tre heldagar har MSOs publik möjlighet att prova VR-upplevelsen, ställa frågor om den kommande säsongen 2017/18, ta del av mässerbjudanden och passa på att boka konsertserier på plats!

Mer info här (http://malmolive.se/artiklar/seniormassan-2017)

Fakta
Vad: Malmö SymfoniOrkester i Virtual Reality
Var: Monter C:50 på Seniormässan, Malmömässan
När: 9-11 maj 2017 kl. 10-16

Kontakt
Marina Jackler, kommunikatör Malmö SymfoniOrkester, 0723-53 37 88, marina.jackler@malmolive.se

Anna-Maria Havskogen, kommunikationschef Malmö Live Konserthus, 0705-69 70 12, 
anna-maria.havskogen@malmolive.se

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner



Om Malmö Live Konserthus

Malmö Live med Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag till Malmö stad. Bolaget profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. I verksamheten ingår Malmö SymfoniOrkester, arrangemang och konsert, mötesplatsen samt kulturpolitiskt program. Med ett nittiotal musiker från olika delar av världen, tillsammans med en utvecklad konsert- och kulturverksamhet är Malmö Live Konserthus en plats att mötas gränsöverskridande genom musiken.

Kontakter

Line Breuning

Line Breuning

Presskontakt Publikutvecklingschef +46 70-168 52 77
Lisa Karinsdotter Pålsson

Lisa Karinsdotter Pålsson

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester och det symfoniska utbudet +46 705 08 04 42
Vanessa Edqvist

Vanessa Edqvist

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Utbudet för barn och unga +46 73 681 69 16
Sofia Alsterhag

Sofia Alsterhag

Presskontakt Publikutvecklare/kommunikatör Kultur, musik och mötesplats